pages

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ

Вижте нашата политика за бисквитките, като кликнете тук
 

Вижте нашата политика за защита на личните данни (GDPR), като кликнете тук

Важно! При регистриране на поръчка или профил в сайтовете ни трябва да имате навършени 16 години.

Kati-eshop.com е магазин за онлайн търговия със стоки за бебето, детето и майката. Собственост е на „ ДЕСИТА – 2010” ЕООД, с адрес на регистрация гр.София, ж.к. „ Връбница”, бл.506, вх.Б, с ЗДДС № BG201352750 и Управител Радослав Попов.

Когато посещавате, разглеждате или използвате този сайт, Вие заявявате, че разбирате и приемате посочените в същия права и задължения като правен еквивалент на подписан между страните писмен договор и приемате, че се съгласявате да изпълнявате условията по този договор.

Този сайт използва бисквитки. За коректната му работа трябва да активирате бисквитки във Вашия браузър.

Kati-eshop.com си запазва правото да променя тези условия по всякакъв повод и по всяко време и ако Вие продължавате да използвате този сайт и след направените промени, това се счита за съгласие и приемане на променените условия и съдържание на този договор.  Всички артикули в Kati-eshop.com  са в български лева  с включено ДДС и без включена цена за доставка и следва да бъдат закупени от потребителите при настоящите условия, публикувани в страницата  Доставка и плащане.

Цялата информация относно предлаганите за продажба чрез онлайн магазина стоки е предоставена от производителя, респективно от вносителя, като Kati-eshop.com не носи каквато и да е отговорност при невярно или неточно представена информация, при разминаване между представения и действителния изглед на стоките ( може да се получи разминаване в цветовете на изображенията от  настройките на различните монитори).

РЕГИСТРАЦИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

С приемането на настоящите общи условия ползвателят дава съгласие, до евентуалната му изрична писмена отмяна, предоставените от него лични данни да бъдат събирани, съхранявани, обработвани и използвани от Kati-eshop.com В онлайн магазина потребителите се разделят на нерегистрирани потребители / гости/ и регистрирани потребители. Регистрираните потребители доброволно предоставят своите лични данни при регистрация в сайта.

·         Kati-eshop.com няма да предоставя личните данни на регистрираните потребители на трети лица за рекламни и промоционални цели, освен ако бъдат изискани от служби, свързани със законодателството на РБългария.

·         Съобразно Закона за защита на личните данни, регистрираните потребители имат право на достъп и промяна на личните си данни, както и да изискат от Kati-eshop.com да бъде закрит потребителският им профил.

·         Kati-eshop.com има право да изпраща рекламни съобщения за промоционални оферти и специални предложения под формата на електронен бюлетин на посочения при регистрация или пазаруване e-mail  адрес. Регистрираните потребители имат право да се отпишат доброволно от неговото получаване.

·         Kati-eshop.com запазва правото си  да променя настоящите условия по всяко време, без предварително известие, като променените условия ще бъдат публикувани на настоящата страница.

·         Регистрацията е необходима само при ползването на определени функционалности на сайта. Полетата, които задължително трябва да бъдат попълнени са отбелязани със звездичка.

·         В случай на неспазване на условията за ползване на Kati-eshop.com и нарушаване на етиката, администраторите на Kati-eshop.com имат правото да ограничат достъпа до онлайн магазина на нарушителите.

 

ДОСТАВКА  И ПЛАЩАНЕ

Доставките  се изпълняват в срок до 3/ три/ работни дни* само на територията на РБългария.

*Промяна в срока за доставка на избраният продукт може да има поради временна липса на дадена стока, размер, десен, както и при забавяне поради изчакване на нов внос или производство, за което ще бъдете уведомени по телефона.

Възможни проблеми при осъществяване на поръчката:

 

1.         Един или повече от поръчаните артикули не е наличен

2.         Адресът за доставка/плащане е непълен или погрешен;

3.         Неуспешно плащане, при избор на банков превод  за извършване на транзакцията;

4.         Погрешен телефон за връзка с клиента;

 

В случай на проблеми при доставката по причина на Kati-eshop.com , ние носим отговорност за всички възникнали допълнителни разходи. Клиентът покрива допълнителните разходи, в случай че той е отговорен за възникването им.

 

Поръчки се приемат от понеделник до петък, от 10.00 до 14.00 часа. Поръчка, заявена след  14.00часа се обработва на следващия работен ден.

Опция преглед при доставката – ако стоката не отговаря на Вашите очаквания, може да я върнете обратно по куриера, като заплатите доставката и в двете посоки.


 БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 60 лева до офис на Еконт и до адрес с избран от kati-eshop куриер !

* Безплатната доставка не включва храни, памперси, мокри кърпи и препарати !

** Безплатната доставка ще бъде калкулирана в сумата на наложения платеж !

*** При плащане по банков път ще получите имейл за дължимата от Вас сума !


Доставката на храни, памперси, мокри кърпи и препарати е изцяло за сметка на клиента.

* Сумата за доставка на тези продукти се изчислява автоматично, съгласно действащата тарифа на избрания от Вас куриер.

Начин на плащане

1. Наложен платеж (при получаване на стокота) – плащате цялата дължима сума на куриера при получаване на поръчката;

 2.Плащане по банков път – банков превод по сметка на Kati-eshop.com,  посочена в настоящия сайт; при получаване на стоката, не се заплаща на куриера;


3.Плащане чрез виртуален ПОС на Банка ДСК / за момента услугата не е активна/

 *Kati-eshop.com не съхранява данни за банковите карти на клиентите си

ВЗЕМИ ОТ МАГАЗИН

„Вземи от магазин” е опция, която предоставя възможност поръчаната от сайта стока да бъде получена в избран наш реален магазин. За да се възползвате от тази опция е необходимо : да поръчате стока от сайта; да попълните всички реквизити на формуляра за поръчка, като задължително посочите магазина, от който да получите стоката. Заплащането може да извършите на място, в брой или с карта.

Поръчаната от вас стока може да получите след  17.00 часа на следващия ден и в рамките на 3 (три) работни дни.

ГАРАНЦИЯ НА СТОКИТЕ                  

Всички стоки с гаранция имат упоменат гаранционен срок в сайта. За да предявите рекламация, моля попълнете формата за рекламации и  представете документите  за покупката.Срокът за сервизно обслужване е 30 дни.

При проблеми ни търсете на тел.: 0888 96 96 95

Продуктът може да бъде предоставен за рекламация и в реален магазин КАТИ в гр.София, ул." Пиротска  " №130 / с изключение на едрогабаритните артикули/.

За да сте сигурни в Гаранцията на продукта, моля пазете документите, опаковката и аксесоарите на закупения от нас продукт !

Преди употреба на стоките, моля прочетете инструкциите за употреба и гаранционната карта.

Гаранционното обслужване на стоките се извършва в сервизите, посочени в гаранционната карта.За начало на гаранционният срок се счита датата на продажба и е валиден на територията на Република България. 

Гаранционното обслужване може да бъде отказано в следните случаи:

- Когато не се представят гаранционни документи или има несъответствие между посочените данни в гаранционната карта с тези на стоката.

- Когато серийния номер (IMEI) липсва или   е нечетлив                                                                               - Когато гаранционните документи са преправяни. 

- Когато повредите са причинени от неправилна или груба: употреба/транпорт/съхранение/монтаж/небрежност/механично увреждане/изпускане/удар и др.

- Когато целостта на стоката или опаковката е нарушена.

- Когато етикетът на производителя или гаранционният стикер липсват или са изтрити.

- Когато продуктът е експлоатиран неправилно, в противоречие с инструкциите и гаранционните условия на производителя в гаранционната карта или съпътстващата продукта документация.

- Когато стоката е отваряна или разглобявана, правени са неоторизирани опити за ремонт и др.

- Когато стоката е ескплоатирана не по предназначение.

- При постъпване на продукта за сервиз се издава сервизен протокол (в два екземпляра), попълнен от служител и подписан от клиента.

Срок за отстраняване на повредата е 30 работни дни от датата на приемане на продукта в сервиза.

- При рекламация, клиентът трябва да представи гаранционна карта. В противен случай гаранцията на стоката е невалидна.

- Независимо от търговската гаранция продавачът отговаря за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажба съгласно разпоредбите на ЗЗП.

При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на клиента и в двете посоки, съгл. тарифата на избраната от него куриерска фирма.

 

ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА

На основание чл.50 от ЗЗП, потребителят има право да се откаже без да посочва причина, без да дължи обезщетение и без да заплаща каквито и да е разходи, с изключение на разходите, предвидени в чл.54, ал.3 и чл.55 от ЗЗП в 14 дневен срок, считано от датата на приемане на стоките от потребителя. Правото на отказ може да бъде упражнено само в случай на запазена оригинална опаковка и предоставяне на документите за покупка на стоката. В случай на упражнено право на отказ потребителят трябва да предаде или изпрати стоките обратно на Kati-eshop.com не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е съобщил на Kati-eshop.com за решението си да се откаже от договора.

* Възстановяването на сумите за извършени покупки чрез Виртуален ПОС на Банка ДСК се извършва по картата, от която е направено плащането, като сумата се възстановява в срок от седем/ 7 / работни дни, считано от деня на връщане на стоката на търговеца.

ДРУГИ

Отговорност на потребителя е да проверява редовно условията за ползване на сайта, както и представената информация за цени, наличности и т.н., за да е своевременно информиран в случай, че в същите са настъпили някакви промени.

Kati-eshop.com не носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато ползвателят е посочил непълни, неточни и/или неверни лични данни, включително когато е посочил неточен или фиктивен адрес.


СПОРОВЕ И ЖАЛБИ

 За всякакви въпроси, неуредени в тези Общи Условия може да се свържете с наш служител на посочения имейл/телефон за връзка. 


При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да се обърнете към съответните органи за Алтернативно решаване на спорове / АРС /
Списък на органите за алтернативно решаване на потребителски спорове  или да използвате сайта за онлайн решаване на спорове / ОРС /
Онлайн